Εταιρία

Untitled-2
Untitled-2

Η Dodekanisos Seaways είναι ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα δρομολόγια της καλύπτουν 18 νησιωτικούς προορισμούς:  Ρόδος, Σύμη, Πανορμίτης Σύμης, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος, Αγαθονήσι, Καστελλόριζο, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος, Αρκοί, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι και Αστυπάλαια. Διαθέτει δύο ταχύπλοα καταμαράν, το Dodekanisos Express και το Dodekanisos Pride καθώς και το Ε/Γ - Ο/Γ Παναγία Σκιαδενή.

Η ιστορία μας


Η Dodekanisos Seaways ιδρύθηκε το 1999, από τον Γιώργο Σπανό, στη Ρόδο. Ξεκίνησε τα δρομολόγια με ένα ταχύπλοο καταμαράν, το Dodekanisos Express, το οποίο ναυπηγήθηκε για την εταιρεία στο ναυπηγείο Båtservice Mandal AS της Νορβηγίας και παραδόθηκε το 2000. To 2005 ναυπήγησε το δεύτερο ταχύπλοο καταμαράν, το Dodekanisos Pride και το 2011 αγόρασε το E/Γ - Ο/Γ Παναγιά Σκιαδενή.

Η εταιρία έχει κατακτήσει αξιόλογα βραβεία και έχει τιμηθεί από σημαντικούς φορείς για τη δράση της. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι το 2015 αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Ακτοπλοϊκή Εταιρία» από τη Lloyd's List, ενώ το 2016 της απονεμήθηκαν έπαινοι από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Δήμο Ρόδου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Η Dodekanisos Seaways εξελίσσεται συνεχώς και στοχεύει στην αύξηση του στόλου της και τη διασύνδεση ακόμα περισσότερων προορισμών στο μέλλον.

Εταιρία

Μήνυμα προέδρου

Στη Dodekanisos Seaways, έχουμε θέσει εσάς, τους ανθρώπους των νησιών μας, στο επίκεντρο της λειτουργίας μας. Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε υψηλού επιπέδου ταξιδιωτική εμπειρία και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Αποστολή μας είναι να υποστηρίζουμε τη νησιωτικότητα και τον τουρισμό, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες όλων των προορισμών μας και να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε αυτές, διατηρώντας τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων μεταφορών.

Στεκόμαστε με υπευθυνότητα στο πλευρό των νησιωτών μας και φροντίζουμε, με αμείωτους ρυθμούς εργασίας, για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των νησιών με όλα τα απαραίτητα εφόδια: τρόφιμα, φάρμακα, εμπορεύματα και είδη ανάγκης. Είμαστε διαρκώς διαθέσιμοι να συνδράμουμε και να εξυπηρετήσουμε όποιον και όπου είναι εφικτό, εξασφαλίζοντας πως όλες οι απαραίτητες μετακινήσεις θα γίνουν, ακόμα και για έναν επιβάτη.

Στα 23 χρόνια λειτουργίας μας, αντιμετωπίσαμε πολλές «φουρτούνες» και προκλήσεις και βγήκαμε από όλες ισχυρότεροι.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε κάθε μέρα.

Χρήστος Γ. Σπανός